Prins Bernhard reageert niet op boze muziekwereld

Vorsten

27-08-2021 10:55:28

Prins Bernhard en de Dutch Grand Prix willen geen reactie geven op boze reacties uit de muziekwereld over artiesten die gratis optreden tijdens de Dutch Grand Prix op 5 september. Dat laat een woordvoerder van DGP desgevraagd weten.

Chef’special-zanger Joshua Nolet meldde woensdag dat de prins de groep had gevraagd gratis op te treden tijdens de Grand Prix in Zandvoort. Nolet vond dit een schoffering van de groep en de muziekindustrie. Zijn oproep kreeg veel bijval.

Volgens de Dutch Grand Prix zijn er meer artiesten benaderd met de vraag om gratis op te treden. Sommigen, zoals Davina Michelle, hebben ja gezegd. De zangeres brengt op de dag van de race het volkslied ten gehore. Zij stelt dat ze het een grote eer vindt om onbezoldigd op te treden.

RTL-presentator Humberto Tan meldde donderdagavond in zijn talkshow “uitgebreid” gesproken te hebben met prins Bernhard over de ophef. Tan zei dat de prins van mening is dat de e-mail met het verzoek aan de band om gratis op te treden tijdens de Formule 1 in Zandvoort “nooit verstuurd” had mogen worden. Ook zou de prins volgens Tan zijn excuses aan willen bieden en graag met de band willen praten.

Een woordvoerder van RTL kon vrijdagochtend niet zeggen waarom prins Bernhard donderdagavond niet zelf aan tafel zat om deze toelichting te geven.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.