Prins Carlos vertelt bij Op1 over boekje ‘Wat is wijsheid’

Vorsten

14-07-2020 18:37:34

Prins Carlos de Bourbon de Parme heeft samen met twee anderen een boekje geschreven over de wereld na de coronacrisis. Onder de noemer Wat is wijsheid spreken prins Carlos, emeritus hoogleraar Sylvester Eijffinger en hoogleraar kerkgeschiedenis Paul van Geest zich uit over de kansen die de huidige crisis biedt.

“Zo’n kans is om in de wereldwijde sociale en economische verbanden ruimte te maken voor de deugden van barmhartigheid en gerechtigheid”, aldus uitgever Adveniat in de boekpromotie. Kans is er ook om te ervaren “dat alle levende wezens met elkaar dezelfde wereld bewonen en om de verhouding tot de natuur en alle levende wezens in een heel ander licht te zien”.

Prins Carlos, de oudste zoon van prinses Irene, schreef zijn bijdrage als directeur van Compazz, een onafhankelijke stichting die zich richt op het versnellen van de circulaire economie, duurzame innovatie en transitie. Eijffinger is deskundig in de financiële economie en Van Geest doceert onder meer economie en theologisch denken aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit.

Het boekje van 64 pagina’s verschijnt eind deze maand. Prins Carlos en professor Paul van Geest zijn gevraagd er dinsdagavond in het televisiepraatprogramma Op1 over te vertellen.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord