Prins Carlos viert verjaardag met taart

Vorsten

27-01-2019 11:25:00

Prins Carlos is zondag 49 jaar geworden. De oudste zoon van prinses Irene viert zijn verjaardag thuis. De kinderen hebben tekeningen gemaakt, er zijn zelf gemaakte cadeautjes en er is taart, zo vertelde echtgenote prinses Annemarie desgevraagd.

Prins Carlos houdt zich al ruim vijftien jaar bezig met het bevorderen van duurzaamheid, niet alleen in Nederland maar ook daarbuiten. Hij werkt het liefst achter de schermen, waar hij overheden, bedrijfsleven en ngo’s tot elkaar wil brengen. Carlos was een van de stuwende krachten achter het nationale Energieakkoord, de introductie van de LED-lamp en de promotie van de zogenoemde circulaire economie. Hij wordt ook regelmatig gevraagd om over duurzaamheid te spreken.

Carlos en Annemarie hebben drie kinderen: de prinsessen Luisa (6) en Cecilia (5) en prins Carlos (2). Het kroost krijgt een normale opvoeding, maar het bijzondere erfgoed wordt niet vergeten. De meisjes hebben al voorzichtig kennis gemaakt met Parma en Piacenza, waarvan hun vader als hoofd van het vorstelijk Huis Bourbon-Parma het hoofd is.

Zoontje Carlos, die koning Willem-Alexander als peetoom heeft, is daarvoor nu nog te jong, maar zal in de toekomst zijn ouders zeker vergezellen bij het jaarlijkse bezoek aan de voormalige Italiaanse hertogdommen.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.