Prins Constantijn in de commissie van Nationaal Groeifonds

Vorsten

07-09-2020 13:01:31

Prins Constantijn van Oranje is een van de tien leden in de commissie van het Nationaal Groeifonds. Dit fonds zal de komende vijf jaar 20 miljard euro investeren in projecten die bijdragen aan economische groei.

De tech-specialist zal samen met de rest van de commissie voorstellen beoordelen die door ondernemers, bedrijven, kennisinstellingen en ministeries worden aangedragen en uitgevoerd. Constantijn is een speciale gezant van de startup-sector in Nederland en daarmee het gezicht van Techleap. De organisatie zet zich in voor investeringen in start-ups.

In mei vertelde hij in het TV-programma WNL over de moeilijke situatie waar veel start-upbedrijven door de coronacrisis momenteel mee te maken hebben. In het bijzonder de evenementen- en reisbranche hebben het volgens 50-jarige prins zwaar. Zijn dochter Eloise is in september begonnen in deze branche als student aan de hotelschool in Amsterdam. De 16-jarige gravin raakte onlangs in opspraak, omdat ze rokend op het Museumplein in de hoofdstad te zien was op foto’s gepubliceerd door weekblad Weekend.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord