Prins Daniel op pad met prins Constantijn

Vorsten

2019-05-24 12:53:00

Prins Constantijn is volgende week twee dagen de hort op met prins Daniel van Zweden. De prinsen werken maandag en dinsdag samen een aantal bezoeken af die in het teken staan van ondernemerschap. Dat maakte het Zweedse hof vrijdag bekend.

Constantijn en Daniel beginnen maandag in Norrsken House, waarvandaan meer dan driehonderd ondernemers werken die de wereld willen verbeteren. De prinsen maken een rondje langs een aantal start-ups. Dinsdag staan twee bezoeken op de agenda. De mannen gaan eerst naar Epicenter, voor beiden bekend terrein. Het van oorsprong Zweedse digitale innovatiehuis is sinds vorig jaar ook in Amsterdam gevestigd. Tijdens het bezoek dat prins Daniel vorig jaar op verzoek van prins Constantijn aan ons land bracht, stond een bezoek aan Epicenter Amsterdam op het programma.

Dinsdagmiddag staat in het teken van de nieuwe generatie ondernemers. Daniel en Constantijn gaan langs bij Hyper Island, een aan het bedrijfsleven aangepaste hogeschool die gespecialiseerd is in digitale en interactieve media. De prinsen krijgen een rondleiding en nemen deel aan een discussie met studenten.

Prins Daniel bracht vorig jaar mei een bezoek aan ons land. Toen trof de echtgenoot van kroonprinses Victoria prins Constantijn bij de Startup Summit en spraken de heren over de samenwerking tussen Nederland en Zweden.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig