Prins Edward ontmoet Almeerse studenten

Vorsten

22-05-2015 15:14:00

ALMERE – De Britse prins Edward heeft vrijdag Almere bezocht. De jongste zoon van koningin Elizabeth was in de Flevolandse stad om The International Award for Young People (TIAYP) te promoten.

Edward ontmoette op het stadhuis van Almere burgemeester Annemarie Jorritsma. Ook sprak hij daar met studenten en docenten van Hogeschool Windesheim. Van hen kreeg hij de uitkomsten gepresenteerd van het onderzoek over de manier waarop Awardbegeleiders vormgeven aan ‘niet-formeel leren’. Later op de dag opende Edward ook nog een golftoernooi bij golflclub Almeerderhout.

Het is vrijdag de tweede en laatste dag dat de prins in Nederland is. Edward was donderdag in Nieuwspoort in Den Haag om de Gouden Awards uit te reiken.

The International Award For Young People (TIAYP) is een programma voor jonge mensen in de leeftijd van 14 tot en met 24 jaar. Dit jaar bestaat TIAYP ruim twintig jaar in Nederland. Een Award is een bewijs van doorzettingsvermogen en groei, maar ook een manier voor jongeren zich te onderscheiden van anderen. Edward is voorzitter van de organisatie. Het is de tweede keer dat de prins Nederland bezoekt als gast van TIAYP.

Meer Nederland