Prins Floris gaat voor het volle pond

Vorsten

06-03-2016 14:24:00

Prinses Aimée gaat volgend jaar ook het ijs op voor de derde editie van De Hollandse 100. “Ik ga oefenen”, zei ze zondagmorgen langs de ijsbaan van FlevOnice in Biddinghuizen. “Ik ben nog van de kunstschaatsgeneratie. Gewoon schaatsen heb ik nooit gedaan.”

Aimée was nu met haar dochters Magali en Eliane fanatiek supporter van haar man prins Floris die met vrienden voor het volle pond ging bij het sportevenement voor het goede doel. Niet alleen wat betreft schaatsen en fietsen, maar ook bij het binnenhalen van geld voor onderzoek naar lymfklierkanker.

“We kwamen rond de kerst bij elkaar en hebben het doel toen op 100.000 euro gesteld”, vertelde Floris. Zondag wees de teller aan dat zo’n 85 procent van dat bedrag was opgehaald. “De rest halen we ook nog”, wist de prins zeker. Zijn ploeggenoten knikten instemmend.

Zere rug

Het schaatsen was overigens niet meegevallen. “Ik heb hiervoor maar één keer getraind. Mijn rug doet pijn”, vertelde Floris in de pauze tussen het 10 kilometer schaatsen en 90 kilometer fietsen. “Dat is nog best een eind en we zitten met geblesseerden”, keek hij bedenkelijk naar het tweede onderdeel van De Hollandse 100. Hij was blij met de steun van fietswinkel Juizz die de ploeg van elektrische fietsen had voorzien. “Al zijn we van plan zelf te fietsen”, verzekerde Floris.

Zijn dochters hadden inmiddels hun aandacht verlegd naar ‘nanna’ Margriet. Hun oma had speciaal gevraagd of ze voor haar kwamen juichen bij het familieschaatsen. Dat gaf ook jongeren, gezinnen of minder getrainden de kans geld bij elkaar te rijden voor Lymph&Co. Margriet had er dit jaar voor gekozen aan dit onderdeel deel te nemen en niet aan de grotere wedstrijd waarin haar zoons Floris en Pieter-Christiaan uitkwamen.

Meer Nederland