Prins Floris moet als dj nog werken aan naamsbekendheid

Vorsten

2020-04-28 12:53:41

Prins Floris (45) stapte op Koningsdag niet zo maar als dj achter de draaitafels in zijn huis in Voorschoten. De jongste zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven heeft al heel wat ervaring opgedaan. Eerst in zijn Leidse studententijd en de laatste jaren met optredens voor vrienden en het goede doel. Hij durfde het daarom wel aan een set aan te bieden voor de Koningsdagthuis livestream.

De basis voor zijn talent als dj werd een kwart eeuw geleden gelegd in de fameuze studentendisco Nexus in Leiden. “Wat Johan Cruijff voor het voetbal is, was Nexus een beetje voor Leiden”, aldus een andere dj die eind jaren negentig zijn loopbaan daar begon, in de tijd dat rechtenstudent prins Floris er al draaide: Armin van Buuren. Die kwam er zijn plaatjes brengen, die vervolgens ook door Floris werden gedraaid.

Gekscherend heeft de prins wel eens gezegd dat Armin het van hem heeft geleerd. Niet lang daarna echter, stopte Floris als dj en begon Armin van Buuren zijn weg naar de wereldtop. Floris heeft zich nog wel eens lachend afgevraagd wat er fout is gegaan, nu hij zelf werkzaam is als investeringsadviseur. De prins raakte de draaitafels daarna niet meer aan totdat vijf jaar geleden dochtertje Magali voor haar achtste verjaardag een discofeest wilde en een dj nodig had. De keuze was tussen de buurjongen of papa.

Soundcloud

Het werd haar vader, die zichzelf meteen een snelcursus moderne kindermuziek moest geven. Sindsdien draait Floris vaker, en is hij te vinden op Soundcloud. De deelname aan de livestream op de thuiseditie van de verjaardag van zijn neef koning Willem-Alexander werd opgevrolijkt door zijn twee dochters, maar het was hard werken omdat geluid en beeld wel synchroon moesten lopen en hij er ook niet als een zoutzak bij wilde staan.

Op Twitter en andere sociale media werd zijn bijdrage positief beoordeeld en het was ook de makers van het televisiepraatprogramma Op1 opgevallen. Er werd een fragment van zijn optreden aangekondigd, maar vervolgens werden beelden getoond van broer prins Pieter-Christiaan die ook thuis had gedraaid en ook een verleden heeft als (studenten-) dj. Aan naamsbekendheid zal Floris dus nog moeten werken, maar wellicht kan Armin van Buuren hem daar nog wat over leren.


Meer Nederland