Jaime blij met opvolger ministerie van BuZa

Vorsten

26-08-2014 15:15:00

DEN HAAG – Prins Jaime de Bourbon de Parme is blij met zijn opvolger Dirk-Jan Koch op het ministerie van Buitenlandse Zaken als speciaal gezant natuurlijke hulpbronnen. Dat heeft hij op Twitter laten blijken.

Een speciaal gezant, zo legde Jaime eerder dit jaar uit in een interview, is een soort ambassadeur “maar dan op een thema, niet op een land”. De afgelopen jaren heeft hij de schaarste van metalen en mineralen op de agenda gezet, en bijvoorbeeld aandacht gevraagd voor ‘eerlijke grondstoffen’ voor mobiele telefoons.

Die taak wordt nu overgenomen door Dirk-Jan Koch die recentelijk het boek ‘Congo-codes’ heeft geschreven waarin hij internationale samenwerking en hulp onder de loep neemt. Koch was tot 2011 werkzaam op de ambassade in Kinshasa, en werd toen directeur van de internationale organisatie Search for Common Ground. Daarnaast werkt hij als docent aan de Katholieke Universiteit van Kinshasa.

Prins Jaime is eerder dit jaar benoemd tot Nederlands vertegenwoordiger bij de Heilige Stoel (de paus). In oktober wordt hij in Rome verwacht.

Meer Nederland