Prins Jaime citeert koningin Silvia

Vorsten

27-04-2015 15:27:00

ROME – Prins Jaime woont maandag in Vaticaanstad het seminar bij tegen mensenhandel waar ook koningin Silvia van Zweden en haar dochter prinses Madeleine aanwezig zijn. Prins Jaime, ambassadeur bij de Heilige Stoel, twitterde maandag over de bijeenkomst en citeerde de Zweedse koningin: ”Het is verbazingwekkend moeilijk deze internationale handel te stoppen.”

Koningin Silvia van Zweden en haar dochter prinses Madeleine gingen voorafgaande aan het seminar op audiëntie bij de paus, samen met Chris O’Neill en prinses Leonore. De middaguren besteedden koningin Silvia en prinses Madeleine aan het seminar ‘Mensenhandel met speciale aandacht voor kinderen’ in het gebouw van de Pauselijke Academie van Wetenschappen.

De koningin zet zich met haar World Childhood Foundation in voor de bescherming van kinderen en strijdt tegen kindermisbruik en mensenhandel. Prinses Madeleine is ook actief voor de stichting van haar moeder.

De vrouw van prins Jaime, prinses Viktória, zet zich sinds kort in voor kinderrechtenorganisatie Save the Children.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.