Maurits en Marilène genieten van Sail-In

Vorsten

19-08-2015 13:20:00

AMSTERDAM – Prins Maurits, beschermheer van Sail Amsterdam, geniet met volle teugen van het maritiem spektakel. Hij voer woensdagmiddag rond 14.15 uur eigenhandig het vlaggenschip van de Sail-In Parade het IJ op. De clipper Stad Amsterdam, met de prins aan het roer, was het eerste schip in de 12 kilometer lange botenparade die woensdag van IJmuiden naar Amsterdam voer.

“Het is geweldig om te zien dat al die honderdduizenden mensen zo uitbundig genieten. De Sail-In was één nautische mensenzee. Uniek voor Nederland en trotsmakend voor Amsterdam. En ik vind het heel bijzonder dat zoveel vrijwilligers, sponsoren en partners dit voor iedereen gratis toegankelijke event mogelijk maken. Mijn vrouw en ik genieten enorm. En ik hoop heel Nederland.”

De prins is dit jaar voor het eerst beschermheer is van het evenement. Hij luidde woensdagochtend in IJmuiden even na 10.00 uur de bel op de clipper Stad Amsterdam, als officieel startschot voor de Sail-In Parade.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.