Prinses Alexia gaat mee naar Zwolle

Vorsten

22-04-2016 08:08:00

Prinses Alexia is er woensdag tijdens Koningsdag in Zwolle waarschijnlijk gewoon bij. “We gaan proberen haar zoveel mogelijk mee te laten doen. Ze wil het heel graag”, zei koning Willem-Alexander vrijdag vlak voor de opening van de Koningsspelen in een interview met het NOS Jeugdjournaal.

Alexia, die tijdens de wintersportvakantie in Lech haar rechterbovenbeen brak,  kan nog niet overal aan meedoen. “Helaas, maar ze gaat zeker dansen. Dat heeft ze voor ons thuis ook al gedaan”, aldus de koning. Volgens Willem-Alexander gaat ze voor haar school aan de slag als verslaggeefster van de sportdag. Op de school van Alexia en haar zusje Ariane gaat de rest van de kinderen onder meer een sponsorloop en veel teamsporten doen.

Willem-Alexander en Máxima openden de Koningsspelen dit jaar in Amsterdam op basisschool Drostenburg, een school voor leerlingen met een lichamelijke- of een meervoudige handicap, of een chronische ziekte. “Ik vind het heel belangrijk dat we hier mee aantonen dat alle kinderen kunnen meedoen. Het gaat niet om winnen, wel om samen spelen”, zei hij.

De koning greep het interview ook aan om de organisatie te complimenteren. Willem-Alexander prees de Johan Cruyff Foundation en de Richard Krajicek Foundation dat zij het sportfestijn voor de vierde keer mogelijk hebben gemaakt. “Ik vind het een groot succes. Het is erg belangrijk om dat goed vol te houden.”

Meer Nederland