Prinses Amalia gaat niet meteen verder studeren

Vorsten

17-07-2020 11:36:09

Prinses Amalia gaat indien ze volgend jaar slaagt voor haar gymnasiumdiploma niet meteen een vervolgopleiding doen, maar gaat eerst een jaar de ‘wijde wereld’ verkennen. Dat vertelden koning Willem-Alexander en koningin Máxima vrijdag tijdens de ontmoeting met de media aan het einde van de jaarlijkse fotosessie aan het begin van de zomervakantie.

Amalia heeft een schooljaar overgeslagen en is pas 17,5 jaar oud wanneer ze haar middelbareschooltijd afrondt. Dat biedt de kans om een jaar wat anders te gaan doen. “Maar er zijn nog geen plannen”, aldus koning Willem-Alexander. De coronacrisis kan ook invloed hebben. Dat kan het rondreizen over de wereld, in welke vorm dan ook, bemoeilijken of zoals op dit moment zelfs in de weg staan. Sommige landen hebben hun grenzen gesloten en Nederland raadt niet-essentiële reizen buiten Europa af.

Koningin Máxima vertelde dat haar dochters de afgelopen maanden, waarin ze lange tijd niet naar school konden, “niet makkelijk” hebben gevonden. Maar na enige tijd had iedereen haar ritme gevonden en de schoolresultaten hebben niet geleden onder het afstandsonderwijs. “De resultaten op school zijn heel goed geweest.” Máxima heeft ook niet vaak moeten bijspringen om les te geven, zo zei ze. Willem-Alexander vertelde lachend dat hij nooit gedacht had dat zijn dochters nog eens zouden zeggen dat ze “school misten”.

NIEUW! Máxima

Maar liefst 180 pagina’s met alles wat u wilt weten over onze koningin. Van haar kledingkast tot haar diademen, en van haar BFF’s tot de do’s and don’ts als u haar ontmoet. Bestel nu met korting voor 8,50 euro!


Meer Nederland

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel