Video: Prinses Amalia heeft een ‘heel fijn’ tussenjaar

Vorsten

11-11-2021 20:04:50

Prinses Amalia is haar tussenjaar goed begonnen en heeft het “heel fijn”. Dat antwoordde koningin Máxima donderdagmiddag in Stiftsgården, de Noorse koninklijke residentie in het hartje van Trondheim. De koningin stond daar samen met koning Willem-Alexander de pers te woord aan het einde van het staatsbezoek aan Noorwegen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Máxima wilde geen details geven over de invulling van het overbruggingsjaar dat haar oudste dochter heeft genomen voordat ze gaat studeren. “Ze is heel veel aan het leren en is ook aan zichzelf aan het werken”, zei de koningin. Ze kan nu ook dingen doen die later misschien niet mogelijk zijn.

Amalia vindt haar naderende achttiende verjaardag – op 7 december, wanneer ze meerderjarig en troongerechtigd wordt – “heel spannend”. Dat laatste heeft volgens koning Willem-Alexander te maken met het feit dat ze daags daarna wordt binnengeleid in de Raad van State en daar ook een toespraak moet houden. “Dat vond ik destijds ook spannend en ik zal haar zo goed mogelijk begeleiden”, voegde de koning daaraan toe.

Het koningspaar heeft nog geen gelegenheid gehad om tweede dochter prinses Alexia (16) op te zoeken in het Atlantic College in Wales. De school was tot voor kort afgesloten van de buitenwereld om coronabesmettingen tegen te gaan. “Maar we hopen Alexia binnenkort in de buurt te treffen.”

Het gaat de prinses goed vertelde Máxima, maar het was in het begin wel enorm wennen, te beginnen met het feit dat al het onderwijs in het Engels is.

Meer Nederland