Amalia viert elfde verjaardag

Vorsten

2014-12-07 06:14:00

WASSENAAR – Prinses Amalia is zondag jarig. De oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima wordt dan elf jaar. Ter gelegenheid van haar verjaardag zal de Marinierskapel der Koninklijke Marine maandag een concert verzorgen in Den Haag. Het verjaardagsconcert wordt sinds vorig jaar het Prinses van Oranje Concert genoemd.

Onder leiding van gastdirigent Theo Wolters zal de kapel in de Gotische Zaal van de Raad van State een aantal klassieke stukken ten gehore brengen, van componisten als Johan Strauss en Hector Berlioz. Bij het concert zullen klasgenootjes van Amalia aanwezig zijn, maar ook leden van het Koninklijk Huis en ambassadeurs.

Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria Prinses van Oranje, zoals Amalia volledig heet, is de eerste in de lijn van troonopvolging. Ze werd op 7 december 2003 in Den Haag geboren.

Amalia woont samen met haar ouders en zusjes Alexia en Ariane in de Eikenhorst op landgoed De Horsten in Wassenaar. Ze gaat naar de Openbare Bloemcampschool. In haar vrije tijd doet Amalia aan paardrijden, hockey, zingen en pianospelen.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig