Prinses Ariane viert 15e verjaardag

Vorsten

10-04-2022 03:42:03

Prinses Ariane is zondag vijftien jaar geworden. De jongste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima kan haar verjaardag eindelijk weer ‘normaal’ vieren. Net als de rest van Nederland vierde ze haar verjaardag de afgelopen twee jaar vanwege de coronamaatregelen sober.

Hoe zij haar verjaardag dit jaar inricht, is niet bekend. “Als het dit jaar mooi weer is, kan ze er wellicht wel even op uit”, vertelde Máxima vorig jaar vlak voor de verjaardag van Ariane aan Shownieuws. “De optie was om buiten te zijn, maar als het zo slecht weer is… dan weet ik niet wat er gaat gebeuren. We kijken donderdag wat de weervoorspellingen zijn. Anders wordt het helaas een digitale viering.”

Ariane werd op 10 april 2007 geboren in Den Haag. Ze gaat naar school op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet en in haar vrije tijd houdt ze van paardrijden, hockey, tekenen, gitaar spelen en jazzballet.

Ook prins Floris is zondag jarig. De vierde en jongste zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven is zondag 47 jaar geworden. De prins klust bij als dj en staat met Koningsdag op het festival Kingsland. Maar eerst gaat hij op Koningsdag met de familie naar Maastricht, waar de koninklijke familie dit jaar de verjaardag van Willem-Alexander viert.


Meer Nederland

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel