Prinses Beatrix bij verjaardag Jean

Vorsten

2016-01-09 17:41:00

LUXEMBURG – Prinses Beatrix is zaterdagavond één van de gasten bij het grote verjaardagsfeest van groothertog Jean. De prinses is in de Philharmonie in Luxemburg aanwezig bij het muzikale eerbetoon aan de eerder deze week 95 jaar geworden groothertog. Dat heeft het Luxemburgse hof bekend gemaakt.

Beatrix is niet de enige bijzondere buitenlandse gast bij de verjaardagsviering. Dat het Belgische koningspaar Filip en Mathilde naar Luxemburg zou komen was al eerder aangekondigd – Filip is een neef van groothertog Jean – maar ook koningin Sofia van Spanje, haar zus prinses Irene en het Griekse koningspaar Constantijn en Anne-Marie vieren het feest mee.

Uit Jordanië komt prins Hassan, de voormalige kroonprins, en zijn vrouw prinses Sarvath – beiden zijn ook goed bevriend met de Oranjes. Verder zijn de Habsburgse aartshertoginnen Anna-Gabrielle en Catherina aanwezig, naast de enorm uitgebreide Luxemburgse groothertogelijke familie.

Groothertog Jean en zijn echtgenote, de in 2005 overleden Joséphine-Charlotte, hadden vijf kinderen die op hun beurt ook weer zo’n aantal kinderen hadden, die zelf deels ook al weer kinderen hebben. In twee bussen worden klein- en achterkleinkinderen van Jean naar de Philharmonie gebracht.


Meer Luxemburg

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig