Prinses Beatrix reikt zilveren anjers uit

Vorsten

2016-06-15 02:50:00

Prinses Beatrix reikt woensdag de Zilveren Anjers 2016 uit. Frans en Lideke Peese Binkhorst – Hoffscholte uit Doorn, Jack Kooistra uit Leeuwarden en Eric Zwijnenberg uit Alkmaar krijgen de onderscheidingen opgespeld in het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam.

Frans Peese Binkhorst en Lideke Peese Binkhorst – Hoffscholte krijgen de onderscheiding voor hun betekenis voor de hedendaagse Nederlandse beeldhouw- en penningkunst.

Jack Kooistra wordt beloond voor zijn werk als kroniekschrijver van de Tweede Wereldoorlog door oorlogsslachtoffers een gezicht te geven, maar ook voor zijn inzet oorlogsmisdadigers op te sporen. En Eric Zwijnenberg ontvangt een Zilveren Anjer voor zijn inspanningen voor het molenbehoud in ons land en in het bijzonder in Noord-Holland.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds reikt al sinds 1950 jaarlijks de prijzen uit. Ze zijn bedoeld voor mensen die zich vrijwillig hebben ingezet voor de cultuur of de natuur in het Koninkrijk der Nederlanden. Tot zijn dood reikte prins Bernhard de onderscheidingen uit. Daarna nam prinses Beatrix deze taak over.


Meer Nederland

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt