Prinses Beatrix volgt speech Willem-Alexander via livestream

Vorsten

2021-03-31 17:03:17

Prinses Beatrix heeft woensdag vanuit Kasteel Drakensteyn online naar de uitreiking van de Four Freedoms Awards gekeken. Ook koning Willem-Alexander was virtueel bij de prijsuitreiking aanwezig en gaf een speech. De prijzen werden toegekend aan organisaties en personen die een substantiële en persoonlijke bijdrage hebben geleverd aan de vrijheid in de wereld.

De Rijksvoorlichtingsdienst zette op Instagram een foto van Beatrix voor haar laptop.

De winnaars van dit jaar waren al bekend. De belangrijkste prijs, de Four Freedoms Award 2020, ging naar de Verenigde Naties. VN-secretaris-generaal António Guterres nam hem in ontvangst en demissionair minister-president Mark Rutte hield een toespraak. De overige winnaars zijn de Filipijnse journalist Maria Ressa (vrijheid van meningsuiting), journalist en televisiemaker Sander de Kramer (vrijwaring van gebrek), de Italiaanse burgemeester Leoluca Orlando (vrijwaring van vrees) en de Egyptische wetenschapper Azza Karam van Religions for peace international (vrijheid van godsdienst).

Het is gebruikelijk dat enkele sterren de prijzen overhandigen. Onder anderen actrice Hadewych Minis en voetbalcoach Guus Hiddink deden dat.


Meer Nederland