Prinses Irene plant boom in ‘eigen’ bos

Vorsten

07-11-2021 17:07:15

Prinses Irene opent op 10 november in Alphen aan den Rijn de Nationale Boomfeestdag. In het naar haar vernoemde Prinses Irenebos zal zij als openingshandeling een populier planten. Zij wordt daarbij vergezeld door haar zoon prins Carlos, dochter prinses Margarita, schoondochter Viktória en zeven kleinkinderen.

Het Prinses Irenebos is een gift aan de prinses ter gelegenheid van haar tachtigste verjaardag in 2019. Daarmee wordt ze bedankt voor haar jarenlange inzet voor de natuur. Het bos zou oorspronkelijk in 2020 al opengaan, maar door de coronapandemie is de Boomfeestdag meerdere keren uitgesteld. Normaal gesproken heeft die plaats in maart. Prinses Irene is inmiddels al 82 jaar.

Na het planten van de boom zal Irene ook haar dankwoord richten aan directeur Peter Derksen van de Stichting Nationale Boomfeestdag, die na 28 jaar afscheid neemt van de Boomfeestdag. Derksen was in 2019 degene die het bos aan de prinses aangeboden heeft.

Dit jaar is de 64e editie van de Nationale Boomfeestdag. Ook in 2018 was de prinses aanwezig op de Nationale Boomfeestdag.

Meer Nederland