Laurentien leest voor in de bieb

Vorsten

2015-01-21 06:28:00

HOORN – Prinses Laurentien leest woensdagochtend voor aan kinderen uit groep 1 en 2 uit het prentenboek Boer Boris gaat naar zee. Dit doet ze tijdens het Nationale Voorleesontbijt in de bibliotheek in Hoorn. Het betekent de start van de twaalfde editie van de Nationale Voorleesdagen.

Het boek, geschreven door Ted van Lieshout met illustraties van Philip Hopman, werd vorig jaar gekozen tot Prentenboek van het Jaar 2015.

Net als andere jaren lezen ook prominente Nederlanders voor op diverse scholen in het land. Dit jaar gaat de speciale aandacht uit naar vaders, omdat zij doorgaans een stuk minder zouden voorlezen dan moeders. Daarom geven diverse bekende vaders, zoals Eric Corton, Beau van Erven Dorens en minister Stef Blok (Wonen) woensdag het goede voorbeeld.

De Nationale Voorleesdagen, die een initiatief zijn van de Stichting Lezen en de CPNB, vinden plaats van 21 tot en met 31 januari. Het doel van de jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig