Prinses Laurentien naar Colombia

Vorsten

15-03-2016 22:22:00

Prinses Laurentien opent op 19 april in Colombia een van de grootste boekenbeurzen in Latijns-Amerika. Ze doet dat samen met de Colombiaanse president Juan Manuel Santos. Dat meldt de Rijksvoorlichtingdienst (RVD).

Nederland is dit jaar gastland van de Feria Internacional del Libro de Bogotá en heeft een eigen paviljoen. Het thema van het paviljoen is ‘design, architectuur en urbanisme’. De hoop is dat Nederland als gastland de Nederlandse literatuur meer bekendheid kan geven en dat er aandacht kan worden gegenereerd voor de creatieve industrie in Nederland.

Het thema van de boekenbeurs als geheel is Paz (Vrede). Dat is een verwijzing naar het vredesakkoord dat de Colombiaanse regering hoopt te sluiten met de rebellenbeweging FARC. In het Nederlandse paviljoen wordt vanwege dit thema een tentoonstelling over Anne Frank ingericht.

Prinses Laurentien spreekt op de beurs ook met een handelsmissie van een groep bedrijven uit de creatieve industrie uit Nederland, Aruba en Curaçao. De handelsmissie wil onderzoeken in hoeverre er kansen zijn op de Colombiaanse markt.

Prinses Laurentien is in Bogotá van maandag 18 tot en met woensdag 20 april. Ze gaat in Colombia ook langs bij enkele alfabetiserings- en leesbevorderingsprojecten in haar rol van speciaal gezant Geletterdheid voor UNESCO.


Meer Nederland