Laurentien reist af naar Sittard en Utrecht

Vorsten

2014-11-28 10:01:00

 

SITTARD – Prinses Laurentien is vrijdag in Sittard te gast bij het Fontys Denk Groter Debat. De prinses gaat in het Forum Theater in gesprek met ruim vijfhonderd studenten van Fontys. Ze praat onder meer over haar werk voor de Missing Chapter Foundation en de stichting Lezen & Schrijven.

Van het debat wordt een tv-programma gemaakt dat wordt uitgezonden door Omroep Brabant en L1. Op de website van het Eindhovens Dagblad is vrijdag rond het middaguur een livestream van het debat te zien.

Fontys Hogescholen houdt dit jaar voor de derde keer een reeks Denk Groter Debatten met als doelstelling studenten in contact te brengen met mensen die hen kunnen inspireren en motiveren. Eerder waren onder anderen Mark Rutte, Ruud van Nistelrooij, Theo Maassen, Mart Smeets, André Kuipers, Marlies Dekkers en Guus Meeuwis te gast.

Braillesymposium

Prinses Laurentien houdt vrijdagmiddag een toespraak tijdens het tweede Braillesymposium van de NLBB Vereniging van Leesgehandicapten. Thema van het symposium in de Jaarbeurs Utrecht is zelfredzaamheid met braille.

Na haar toespraak overhandigt prinses Laurentien aan een van de aanwezigen het eerste exemplaar van het boek ‘Op weg naar braille; een kennismaking met braille voor volwassenen’. Met dit boek wil de vereniging meer mensen stimuleren op latere leeftijd braille te leren.


Meer Nederland

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?