Prinses Mabel in Liberia

Vorsten

03-02-2014 13:27:00

MONROVIA – Prinses Mabel is maandag in Monrovia, de hoofdstad van Liberia aan de westkust van Afrika. Ze twitterde dat ze daar is voor een vergadering van de adviesraad van de Britse mensenrechtenorganisatie Global Witness, die de verbanden tussen natuurlijke hulpbronnen, corruptie en conflicten onderzoekt.

Global Witness houdt zich bezig met de relatie tussen de exploitatie van natuurlijke hulpbronnen en de schending van mensenrechten. ”Liberia is rijk aan natuurlijke hulpbronnen: hout, palmolie, ijzererts enzovoort. De opbrengsten hiervan voedden en financierden de verschrikkelijke burgeroorlog tot 2003”, schrijft prinses Mabel.

”Toen Global Witness in het jaar 2000 betrokken raakte bij Liberia was de opbrengst van ‘conflicthout’ ter waarde van ongeveer 100 miljoen dollar niet te verklaren.”

Genoten

Het zijn drukke dagen voor de prinses. Mabel was zaterdagavond nog bij het bedankfeest voor haar schoonmoeder, waar ze arriveerde met prins Floris. ”Beatrix bedankt was fantastisch”, schreef Mabel zondag. Ze schrijft genoten te hebben van de optredens van het Nederlands Blazers Ensemble, het Nederlands Dans Theater, ”en alle anderen die bijgedragen hebben aan een prachtige avond.”

Vrijdagmiddag was prinses Mabel nog in Amsterdam een van de sprekers bij WILL2014, een bijeenkomst voor vrouwelijke leiders en vrouwen in advocatuur en rechtspraak.


Meer Nederland

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel