Prinses Mabel steunt ‘mooi en heerlijk’ AmsterdamOntbijt

Vorsten

2020-05-30 20:38:08

Prinses Mabel heeft zaterdag op sociale media extra aandacht gevraagd voor het AmsterdamOntbijt. Dat is dit jaar vanwege de beperkende maatregelen in het kader van de coronacrisis het alternatief voor het traditionele AmsterdamDiner, waar altijd geld wordt opgehaald voor de strijd tegen aids.

Het gebruikelijke swingende gala in AFAS Live moest worden afgezegd omdat grote evenementen voorlopig niet zijn toegestaan. Dat is een tegenvaller voor de strijd tegen aids. Vorig jaar werd bij het 27e AmsterdamDiner maar liefst 700.000 euro opgehaald. Dat geld is hard nodig, juist nu vanwege de coronacrisis met name in Afrika meer mensen risico lopen omdat bijvoorbeeld door lockdowns medicijnen niet beschikbaar zijn. De WHO en Unaids verwachten zelfs een half miljoen meer aidsdoden door de crisis.

“Mensen met hiv worden wereldwijd hard getroffen door de coronacrisis. Acute hulp is nodig”, aldus Mabel zaterdag. Volgens haar is het AmsterdamOntbijt, dat eerder in de week werd gepresenteerd, “een mooi en heerlijk initiatief” waarmee het coronanoodfonds van het Aidsfonds wordt gesteund. Online kan voor 47,50 euro een royaal ontbijt worden besteld bij restaurant RIJKS, dat vervolgens naar keuze op 6 of 7 juni in Amsterdam kan worden afgehaald. Nicole Wisse Smit toonde zich zaterdagmiddag in navolging van haar zus Mabel eerder al enthousiast over het feit dat het ontbijt ook een gepocheerd ei bevat.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek