Prinses Mabel viert verjaardag ‘thuis’ in Nederland

Vorsten

10-08-2020 17:13:29

Prinses Mabel viert dinsdag in kleine kring haar 52e verjaardag. Dat gebeurt in haar woning in Breukelerveen bij de Loosdrechtse plassen waar Mabel sinds het begin van de coronacrisis bivakkeert. Een datum voor terugkeer van Mabel en haar dochters naar Londen is er nog niet. Dat hangt af van het al of niet heropenen van de scholen in Engeland in september: een heet hangijzer voor de Britse premier Boris Johnson.

Mabel kocht twee jaar geleden een riante villa in Breukelerveen. Volgens in luxehuizen gespecialiseerde websites was de vraagprijs 1,6 miljoen euro. Dat geld was voorhanden omdat de prinses had geprofiteerd van de beursgang van internetbetaalbedrijf Ayden en een deel van haar aandelen had verkocht.

Mabel was overigens niet van plan om haar woonplaats Londen in te ruilen voor dit idyllische plekje aan het water, maar wilde graag een ‘familiehuis’ hebben dat ook kan worden gebruikt door haar zussen en hun gezinnen. De coronacrisis zorgde ervoor dat ze het nu ook al bijna vijf maanden zelf bewoont. Vanuit haar huis nam ze eind april ook deel aan de nationale toost voor haar zwager koning Willem-Alexander.

Veranderingen

Inmiddels is duidelijk dat de woonplek aan alle wensen voldoet. Mabel plaatste de afgelopen dagen schitterende opnamen van de zonsondergang boven het water. Maar de woning zelf staat op de nominatie om te worden afgebroken en vervangen door een en naar verluidt duurzamer huis. Blijkens bij de gemeente Wijderveen ingediende plannen zal het geheel onderkelderd worden. De verwachting is dat de komende tijd meer duidelijk zal worden over de intenties wanneer meer vergunningaanvragen worden ingediend.

Vanuit huis heeft Mabel ook doorgewerkt voor Girls Not Brides, de koepelorganisatie die in meer dan honderd landen strijd tegen kindhuwelijken. Dat werk vindt nu digitaal plaats, hetgeen een aanpassing betekende van de werkwijze waarbij Mabel juist de wereld rondreisde om ter plekke contacten te leggen, mensen te spreken en veranderingen te bepleiten.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.