Prinses Mabel zoekt extra medewerkers voor ‘VOW’

Vorsten

19-05-2020 20:02:34

Prinses Mabel heeft dinsdag vrienden, kennissen en volgers op sociale media gevraagd te helpen met het zoeken naar geschikte kandidaten voor een handvol nieuwe functies bij VOW. Dat is een mede door haar opgezet initiatief om de strijd tegen kindhuwelijken financieel te ondersteunen met giften en andere acties van ‘bruidsindustrie’, bruidsparen en hun families en vrienden.

VOW is afgeleid van het Engelse woord voor trouwbeloften, de zogenoemde ‘wedding vows’. Daarbij zeggen bruid en bruidegom ‘I do’. Door mee te doen aan de actie voegen ze er als het ware nog een belofte aan toe: namelijk een einde maken aan kindhuwelijken. Met hun bijdrage stellen ze op verschillende plekken in de wereld lokale organisaties in staat om daar meisjes ‘I don’t’ te laten zeggen. ‘Nee’ tegen een huwelijk voordat ze 18 jaar zijn, en vaak nog heel veel jonger.

Jaarlijks worden zo’n 12 miljoen meisjes in zo’n huwelijk gedwongen. “Kindhuwelijken zijn behalve een schending van de mensenrechten; het berooft meisjes ook van onderwijs en verhoogt haar risico op huiselijk geweld en moedersterfte. Kindhuwelijken vormen een groot obstakel voor de uitroeiing van armoede en gendergelijkheid”, aldus de organisatie VOW.

VOW is anderhalf jaar geleden van start gegaan. “We hadden een succesvolle eerste 18 maanden en hebben talloze spannende plannen voor de toekomst. Hoewel veel bruiloften worden uitgesteld vanwege Covid-19, weten we allemaal dat liefde doorgaat. Het VOW-team gebruikt deze ongebruikelijke periode om zich voor te bereiden op wanneer bruiloften (en grote feesten) weer op gang komen. Daarom zijn we klaar om het team nu uit te breiden”, schreef Mabel.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.