Prinses Margarita kijkt uit naar expositie

Vorsten

2018-08-28 16:42:00

Prinses Margarita heeft haar handen vol aan een nieuwe expositie. Eind september zijn ontwerpen van Margarita’s hand te zien tijdens Masterly The Hague en de prinses is al bezig met de voorbereidingen, liet ze dinsdag weten via Instagram.

Margarita, die al enkele jaren sieraden ontwerpt, liet ook blijken zin te hebben in het festival. Dat vindt van 20 tot 23 september plaats in 25 historische ruimtes aan de Lange Vijverberg in Den Haag. Masterly The Hague combineert oude meesters met dutch design. In drie monumentale panden die voor het eerst gezamenlijk de deuren openen voor het publiek hangen historische schilderijen. Die worden tijdens Masterly The Hague gecombineerd met speciaal voor het festival vervaardigde werken van hedendaagse ontwerpers.

Voor het festival is Margarita gekoppeld aan kunstschilder Jan Baptist van Fornenburgh. Hij maakte veel stillevens met bloemen. Ook Margarita laat zich inspireren door de natuur. De prinses, die sinds 2014 haar eigen juwelenlijn heeft, ontwierp onder meer oorbellen en spelden in de vorm van bladeren.


Meer Nederland