Prinses Margarita ‘staat eindelijk echt in haar kracht’

Vorsten

11-02-2020 22:55:20

Prinses Margarita heeft eindelijk door wat écht belangrijk is in het leven. Dat stelde zij dinsdagavond in een interview met het programma Hart van Oranje.

“Ik voel eindelijk dat ik in mijn kracht sta”, stelde de 47-jarige dochter van prinses Irene en Carlos Hugo van Bourbon-Parma. “Men zegt altijd: hoe ouder, hoe wijzer. Voor mijn veertigste vond ik veel dingen heel erg belangrijk. Nu zeg ik dingen af als ik ergens geen zin in heb.” Zij stelt “heel happy te zijn met de allerliefste man ter wereld.”

Margarita trouwde in 2008 met haar tweede man, Tjalling Siebe ten Cate. Zij deed dit na te zijn gescheiden van Edwin de Roy van Zuydewijn. “Je moet soms de keuze maken of je ergens in blijft hangen, of dat je verder gaat. Ik ben verder gegaan”, beklemtoonde de prinses in het SBS-programma. “Jij hebt zelf de regie over je leven, niemand anders. Jij beslist en bepaalt wat je doet. Durf je vrienden en familie om hulp te vragen als het nodig is, en durf toe te geven dat je bepaalde dingen niet goed gezien hebt.”

Margarita vertelde verder veel plezier te beleven aan de paardensport en het ontwerpen van Oranjevaasjes.

Meer Nederland