Prinses Margriet bij voorstelling Introdans in Arnhem

Vorsten

14-09-2020 14:11:15

Prinses Margriet bezoekt donderdagavond 17 september de wereldpremière van de voorstelling ‘sustained resonance’ van Introdans in de Eusebiuskerk in Arnhem. Het is voor het dansgezelschap de eerste live voorstelling voor publiek sinds de corona-uitbraak. Prinses Margriet is zogeheten beschermvrouwe van Introdans.

De voorstelling ‘sustained resonance’ is een dansinstallatie van choreograaf Regina van Berkel voor 33 dansers van Introdans, waarbij het Van Dingstee Kwartet de muziek verzorgt. De eerste repetities vonden digitaal plaats. Later repeteerden kleine groepen in de studio’s van Introdans en in het Arnhemse Park Sonsbeek. De voorstelling is kleinschaliger dan normaal, waardoor meerdere keren per dag kan worden opgetreden.

Introdans heeft als missie de danskunst op hoog niveau te presenteren voor een breed publiek. Nadat in maart alle geplande voorstellingen werden geannuleerd, heeft Introdans digitale dansprojecten voor scholen ontwikkeld en films en documentaires gedeeld via de online Introdans Thuisbioscoop. Ook kon publiek meedansen tijdens dansworkshops die in de openlucht plaatsvonden.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.