Prinses Margriet ‘bokst’ Nederlands Invictus-team succes

Vorsten

16-04-2022 19:42:04

Prinses Margriet heeft zaterdag aan het begin van de avond het Nederlandse Invictus Games-team ontmoet. De prinses is samen met haar zoon, prins Pieter-Christiaan, aanwezig bij de openingsceremonie van het sportevenement voor fysiek en mentaal gewonde militairen.

De ontmoeting begon met het geven van een ‘boks’ aan de hele Nederlandse ploeg. De prinses was naast de verhalen van de sporters, ook erg geïnteresseerd in de hulphonden die met hen mee waren gekomen. Ze merkte zelf al op dat ze “de honden niet mocht aanraken”. Margriet en Pieter-Christiaan werden begeleid door de Haagse burgemeester Jan van Zanen.

Bij de openingsceremonie worden de ongeveer vijfhonderd deelnemers uit achttien landen met hun vlag geïntroduceerd. De vlag van het afwezige Afghanistan is neutraal, omdat deze wordt gelinkt aan de Taliban, zo meldt de organisatie. Vanwege coronabesmettingen ontbreken de delegaties uit Jordanië en Nieuw-Zeeland. Tijdens de openingsceremonie verzorgt DI-RECT de muziek. Prins Harry en premier Mark Rutte geven een speech.


Meer Nederland

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel