Prinses Margriet gasthoofdredacteur bij Margriet

Vorsten

2021-09-22 10:01:42

Prinses Margriet is gasthoofdredacteur van de nieuwe editie van het weekblad Margriet. In het tijdschrift vertelt de zus van prinses Beatrix openhartig over haar werk en bezigheden en deelt ze enkele nog niet eerder vertoonde foto’s uit haar privé-fotoalbum.

Het tijdschrift maakte onder meer een reportage van het werk dat de prinses doet voor SOS Kinderdorpen. Ze wordt gevolgd tijdens een reis naar Oostenrijk waar Margriet sprak met moeders die door de stichting zijn geholpen. Journaliste Marjan van den Berg interviewde de prinses. De 78-jarige royal geeft tips over haar favoriete stad Salzburg en deelt enkele van haar lievelingsgerechten. Echtgenoot Pieter van Vollenhoven staat ook in het blad; hij deelt een selectie van door hen gemaakte natuurfoto’s en vertelt daarover.

De prinses heeft genoten van de journalistieke werkzaamheden, vertelt ze in het voorwoord van het magazine. “Ik was met veel plezier gasthoofdredacteur. Urenlang grasduinen in oude fotoalbums, mijn favoriete dingen bedenken, vertellen over mijn werk – het was enorm leuk om te doen.”


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek