Prinses Margriet opent internationaal congres

Vorsten

17-02-2016 15:11:00

Prinses Margriet verricht volgende maand de officiële opening van het internationale congres van de werkgroep ‘psychosociale zorg van foetus tot volwassene’ van de Europese Vereniging van Kindercardiologie (AEPC). Het Erasmus MC organiseert dit congres van 16 tot 18 maart in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam.

Doel van het congres is de psychosociale zorg voor kinderen, tieners en volwassenen met een aangeboren hartafwijking te verbeteren. In Rotterdam worden nieuwe wetenschappelijke resultaten en nieuwe psychosociale behandelmethoden besproken. Deelnemers aan het congres zijn vertegenwoordigers van Europese patiëntenverenigingen, psychologen, (kinder)cardiologen, (kinder)artsen, verpleegkundigen, maatschappelijk werkenden en pedagogisch medewerkers.

Dr. Lisbeth Utens, die door het AEPC werd gevraagd het congres te organiseren, is blij met de komst van Margriet. “Het is belangrijk dat er meer aandacht komt voor aangeboren hartafwijkingen en dan met name de psychosociale gevolgen ervan. Psychosociale zorg is helaas nog veel te vaak een onderbelicht terrein, terwijl de gezinnen dit juist zo belangrijk vinden voor hun kwaliteit van leven. Het congres is daarin een belangrijke stap en daarom zijn wij bijzonder blij met de aandacht van de prinses.”

Meer Nederland