Prinses Margriet trots op Rode Kruis

Vorsten

25-06-2020 14:45:17

Prinses Margriet mist het oude leven, waarbij ze in het hele land op pad kan. Dat zei ze donderdagmiddag in Utrecht aan het einde van een werkbezoek aan het Rode Kruis. Het verplicht thuis moeten blijven van de afgelopen maanden was “moeilijk”. Maar, zo voegde Margriet eraan toe, daarin was ze niet uniek.

Ze had het contact met kinderen en kleinkinderen gemist “zoals iedereen.” Ze had hen heel weinig gezien en alleen uit de verte, zo vertelde de prinses. De vraag of ze zich extra zorgen had gemaakt om echtgenoot Pieter van Vollenhoven of andere familieleden, wimpelde ze af. “Er zijn heel voor zorgen voor iedereen”, zo bracht Margriet het gesprek meteen op de samenleving als geheel.

De prinses, erevoorzitter van het Rode Kruis, was trots op de “eigen organisatie” zei ze na het bezoek aan de corona-teststraat van de GGD, waar Rode Kruis-vrijwilligers assisteren, en waar ze tekst en uitleg kreeg over de uitdeling van voedselpakketten. Het was heel duidelijk dat dit heel nodig is, aldus Margriet.

Ze was de afgelopen maanden goed op de hoogte gehouden over de werkzaamheden van het Rode Kruis, maar vond het fijn nu weer eens “de werkelijkheid” te kunnen zien, en om met vrijwilligers te praten. Het ging tenslotte om die vrijwilligers, zo besloot ze.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord