Prinsesjes getrakteerd op musical

Vorsten

02-05-2015 05:25:00

ORANJESTAD – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hopen dat de succesvolle musical Soldaat van Oranje nog minstens twee jaar doorgaat. Dan namelijk kunnen ze ook hun jongste dochter prinses Ariane voor haar tiende verjaardag trakteren op een avondje uit in de hangaar op het voormalige marinevliegkamp Valkenburg.

Het koningspaar deelde dat voornemen in Oranjestad met de cast en oud-acteurs van de recordmusical. Oudste dochter Amalia is met haar vader al geweest en Alexia is binnenkort aan de beurt. “Hij kwam undercover. Niemand wist het”, aldus acteur Matteo van der Grijn die maar liefst 750 keer de rol van ‘Soldaat van Oranje’ Erik Hazelhoff Roelfzema vertolkte. “Heel bijzonder was dat.”

De koning was Van der Grijn in die rol niet vergeten. ,,Goed om u weer te zien”, zei Willem-Alexander na afloop van het bijwonen van de voorstelling ‘Als wij niets doen’, die van de musical is afgeleid. De voorstelling maakte onderdeel uit van het programma van SAIL Aruba en de viering van 200 jaar Koninkrijk.

Boy Ecury

Het publiek kreeg een bijzondere mix voorgeschoteld van muziek, op het onderwerp toegesneden gedichten en filmfragmenten. Aan de in de Haagse duinen doodgeschoten Arubaans-Nederlandse verzetsheld Boy Ecury werd extra aandacht besteed.

“De Tweede Wereldoorlog is ook aan het Caribisch deel van het koninkrijk niet voorbij gegaan. In Nederland is dat niet zo bekend. Deze voorstelling kan mensen daarvan bewust maken”, aldus Ank Bijleveld, voorzitter van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk.

De toeschouwers waren deels Arubanen, deels Nederlandse vakantiegangers, die de uitvoerenden samen met het koningspaar een staande ovatie gaven.


Meer Nederland