Producent STENT maakt voorstelling over Willem van Oranje

Vorsten

10-06-2021 15:09:56

STENT Producties gaat komend jaar een educatie en muzikale geschiedenis maken over Willem van Oranje. Dat heeft producent Giovanni Sturkenboom donderdag gemeld. Het stuk, Willem Junior, zal zowel in het theater als op scholen te zien zijn. De hoofdrollen zijn weggelegd voor de jonge acteurs Luuk Haaze en Merijn Oerlemans.

‘Willem Junior’ vertelt het verhaal van de twee nieuwsgierige twaalfjarige jongens Willem (Luuk Haaze) en Jan (Merijn Oerlemans), die middels een magische app teruggaan in de tijd. In het verleden ontmoeten ze de jonge Willem en proberen een aantal mysteries te ontrafelen rondom deze ‘Grootste Nederlander Aller Tijden’.

“Willem van Oranje blijft een interessante man en het is dan ook onze taak om de geschiedenis op een interessante én muzikale manier over te brengen naar ons jonge publiek”, stelt producent Sturkenboom. Het script is geschreven door Florus van Rooijen, die ook de regie op zich neemt. Marnix Wetzer produceert de muziek.

Spring Awakening

Speciaal voor de voorstelling zijn er ook lespakketten ontwikkeld, die zowel voor primair als voortgezet onderwijs ingezet kunnen worden. Hierdoor kunnen de scholen de voorstelling boeken bij hen op school of richting het theater gaan. De voorstelling zal vanaf september te zien zijn, de kaartverkoop gaat binnenkort van start. De speellijst zal binnenkort op de website willemjunior.nl worden gepubliceerd.

Luuk Haaze is deze zomer ook te zien in de musical ‘Spring Awakening’. Merijn Oerlemans speelde eerder in musicals als Kruistocht in Spijkerbroek en Koning van Katoren. STENT Productions maakte eerder onder meer de muzikale voorstelling Murder Ballad, die 20 juni nog in Heerlen speelt.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft