Repetities van musical over Willem van Oranje gaan van start

Vorsten

31-08-2021 20:30:59

De repetities van de muzikale voorstelling over het leven van Willem van Oranje zijn van start gegaan. Dat heeft producent STENT Producties dinsdag gemeld. De hoofdrollen in de voorstelling worden gespeeld door Merijn Oerlemans en Luuk Haaze. Het stuk, Willem Junior, zal zowel in het theater als op scholen te zien zijn.

Willem Junior vertelt het verhaal van de twee nieuwsgierige twaalfjarige jongens Willem (Luuk Haaze) en Jan (Merijn Oerlemans), die middels een magische app teruggaan in de tijd. In het verleden ontmoeten ze de jonge Willem van Oranje en proberen een aantal mysteries te ontrafelen rondom deze ‘Grootste Nederlander Aller Tijden’.

“Willem van Oranje blijft een interessante man en het is dan ook onze taak om de geschiedenis op een interessante én muzikale manier over te brengen naar ons jonge publiek”, stelt producent Sturkenboom. Het script is geschreven door Florus van Rooijen, die ook de regie op zich neemt. Marnix Wetzer produceert de muziek.

Speciaal voor de voorstelling zijn er ook lespakketten ontwikkeld, die zowel voor primair als voortgezet onderwijs ingezet kunnen worden. Scholen kunnen de voorstelling boeken bij hen op school of richting het theater gaan. De voorstelling zal in de loop van september voor het eerst te zien zijn. De speellijst zal binnenkort op de website willemjunior.nl worden gepubliceerd.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord