Royals promoten hun land in Davos

Vorsten

22-01-2015 09:53:00

DAVOS – Koning Filip en koningin Mathilde zijn sinds woensdagmiddag in het Zwitserse Davos, waar ze tot vrijdag deelnemen aan het Wereld Economisch Forum.

Filip is al voor de twaalfde keer aanwezig op het WEF. Hij zal deelnemen aan verschillende sessies over werk voor jongeren en technologische innovatie, meldt De Standaard. Samen met zijn echtgenote zal de Belgische koning ook deelnemen aan een diner dat georganiseerd wordt door WEF-oprichter Klaus Schwab, en vrijdag aan het Belgium Power Breakfast. Tijdens dat ontbijt zullen de troeven van België worden gepromoot aan buitenlandse investeerders.

In het Zwitserse skioord komen 2500 politieke en economische leiders uit 140 landen bijeen. Ook koningin Máxima komt donderdag en vrijdag namens de VN in actie in Davos. Prinses Mabel is er om aandacht te vragen voor de situatie van kindbruiden en extreme armoede.

Prins Andrew arriveert donderdag eveneens in het zwaar beveiligde Davos. Het is het eerste publieke optreden van de zoon van koningin Elizabeth sinds hij is verwikkeld in een seksschandaal. Andrew is normaal gesproken altijd van de partij tijdens de jaarlijkse internationale bijeenkomst. De hertog van York geeft onder de noemer [email protected] meteen een receptie om het Britse ondernemerschap te promoten.

Meer Nederland