Ruim 44.000 euro bijeen na startsein Máxima

Vorsten

23-05-2014 16:10:00

AMSTERDAM – De actie Radio 4 Klassiek Geeft heeft 1723 muziekinstrumenten opgeleverd en de bijbehorende veiling en donaties 44.048 euro. Koningin Máxima verzorgde vorige week maandag de aftrap van de muzikale actie door een trompet te overhandigen.

De opbrengsten gaan naar het Instrumentendepot Leerorkest, dat ervoor zorgt dat zoveel mogelijk kinderen in ons land de kans krijgen om een instrument te leren bespelen.

Máxima vertelde bij de start op Radio 4 dat ze muziek ‘ontzettend belangrijk’ vindt voor kinderen. “Het plezier van samen muziek maken is fantastisch”, liet ze toen weten. Ze was erg te spreken over de actie, aangezien niet elke ouder een muziekinstrument voor zijn kind kan betalen. Zelf speelde Máxima vroeger wel een instrument. “Ik heb de luxe gehad dat ik dat als klein kind mocht doen. Ik speelde gitaar.”

Op de finaledag van de actie, waarbij Radio 4 live uitzond vanuit het Vondelpark in Amsterdam, kwamen nog veel mensen langs met soms boodschappentassen vol instrumenten. Minister Jet Bussemaker (OCW) was erbij toen de eindstand vrijdagmiddag werd bekendgemaakt.

Het instrumentendepot leent als een nationale ‘instrument-o-theek’ spullen uit aan leerorkesten en initiatieven voor kinderen in de basisschoolleeftijd.


Meer Nederland