Rutte: achterblijven prinsessen is privézaak

Vorsten

21-10-2020 08:33:07

Premier Mark Rutte was op de hoogte dat prinses Amalia en prinses Alexia zaterdag in Griekenland achterbleven. Hij spreekt, in tegenstelling tot de terugkeer van de koning, echter van een privézaak. Dat meldt de NOS. Dat het koningspaar hun net begonnen vakantie wel afbrak, was in het openbaar belang vanwege corona.

Amalia en Alexia kwamen dinsdagavond alsnog thuis. De prinsessen konden zaterdag niet met hun ouders en zus Ariane mee op de lijnvlucht vanuit Griekenland omdat er niet genoeg vliegtickets waren. Amalia (16) en Alexia (15) stapten daarom dinsdagmiddag pas op het vliegtuig.

Willem-Alexander besloot vrijdag – een paar uur na aankomst – om de vakantie af te breken na de commotie die erover was ontstaan. Het werd door velen onverstandig genoemd dat de koning vakantie ging vieren in Griekenland, terwijl de bevolking juist wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te blijven in verband met het indammen van de corona-uitbraak.

Rutte zei zondag dat hij een “fout” had gemaakt door verkeerd in te schatten of het verstandig was voor de koning en zijn gezin om de herfstvakantie in Griekenland door te brengen. Ook had hij dat besluit later in de week opnieuw moeten wegen, toen de besmettingen opliepen en het kabinet ingrijpende maatregelen aankondigde.

Meer Nederland