Rutte: leven Christina in teken van gezin

Vorsten

2019-08-16 08:31:00

Het leven van Christina stond in het teken van gezin en familie, haar grote liefde voor muziek en de ontwikkeling van jong zangtalent. Dat laat premier Mark Rutte weten in een eerste reactie op het overlijden van de prinses vrijdagochtend.

“Ik ben bedroefd door het bericht dat prinses Christina op 72-jarige leeftijd is overleden”, aldus Rutte. “Haar betrokkenheid en haar warme persoonlijkheid zullen door velen in binnen- en buitenland worden gemist.”

Als jongste kind uit het huwelijk van de toen toekomstige koningin Juliana en prins Bernhard leefde Christina haar leven grotendeels buiten de schijnwerpers, memoreert Rutte. “Door bewust afstand te doen van het recht op de troon creëerde zij voor zichzelf de ruimte een eigen invulling te geven aan haar leven.”

Rutte heeft vrijdagochtend telefonisch contact gehad met koning Willem-Alexander en prinses Beatrix. “En natuurlijk zijn mijn gedachten ook bij de kinderen en kleinkinderen van prinses Christina, bij prinses Irene en prinses Margriet, en bij de andere leden van de koninklijke familie.”


Meer Nederland