San Carloskliniek bekend terrein

Vorsten

06-01-2016 16:47:00

BARILOCHE – De San Carloskliniek in het Argentijnse Bariloche, waar de vader van koningin Máxima de afgelopen nacht heeft doorgebracht, is geen onbekend terrein voor de Oranjes en de familie Zorreguieta.

Tijdens de kerstvakantie die Willem-Alexander en Máxima om het jaar bij Máxima’s familie doorbrengen in dit deel van Máxima’s geboorteland, kreeg jongste dochter prinses Ariane in 2007 last van een lichte infectie aan haar luchtwegen. Zij werd toen op oudejaarsdag voor de zekerheid voor controle naar de San Carloskliniek gebracht, waar nog een opstootje ontstond toen fotografen en cameralieden de uitrit blokkeerden om foto’s te maken van Máxima en Willem-Alexander.

Jorge Zorreguieta (87) werd woensdag uit ‘Sanatorio San Carlos’ ontslagen, nadat hij er uit voorzorg de nacht had doorgebracht na een val in de badkamer. Hij werd door familie opgehaald, zo meldde de regionale krant Rio Negro woensdag, en keerde terug naar het vakantiedorp Villa La Angostura, op tachtig kilometer van Bariloche.

Meer Nederland