Schoonmaakbedrijf CSU ‘veel innovatiever’ dan Máxima dacht

Vorsten

2021-04-20 14:51:32

Koningin Máxima zag dinsdagmorgen de ene na de andere innovatie tijdens haar werkbezoek aan schoonmaakbedrijf CSU. De koningin bezocht het bedrijf in Uden omdat het in november de Koning Willem I-prijs, een onderscheiding voor ondernemers, won in de categorie Grootbedrijf.

De prijs was meer dan verdiend, zo stelde Máxima vast. “Het schoonmaakbedrijf is veel innovatiever dan ik had gedacht”, complimenteerde ze bestuursvoorzitter John van Hoof aan het einde van haar visite.

De koningin kreeg een uniek programma voorgeschoteld, met een mix van gesprekken in het hoofdkantoor in Uden en videogesprekken met medewerkers van het bedrijf op andere plaatsen in Nederland. CSU had een complete studio ingericht, van waaruit de tienduizenden werknemers het koninklijk bezoek via een livestream konden meemaken.

Schoonmaakrobot

Máxima had een lang onderhoud met de directie waarin onder meer de toekomstplannen van CSU aan de orde kwamen, de uitdagingen die de coronacrisis met zich meebrachten, en hoe de pandemie het schoonmaakwerk heeft veranderd. In de samenleving is de waardering voor de sector toegenomen, en schoonmakers zijn zichtbaarder geworden omdat ze nu vaak ook overdag werken, zo hoorde de koningin.

Aan innovaties geen gebrek bij CSU, leerde Máxima aansluitend. De schoonmaakrobot Ella was nog niet geprogrammeerd om de vloer schoon te maken, maar de koningin kreeg wel een demonstratie van de opleiding- en instructievideo’s in virtual reality. Ook bekeek Máxima de nieuwe werkkleding, die deels gemaakt is van gerecyclede PET-flessen, en sprak ze via een videolink met een bermschoonmaker langs de A15.

Emotioneel werd het even toen een werkneemster vertelde over de hulp die het bedrijf had gegeven bij het wegwerken van haar schuld. Máxima reageerde vol begrip. Financieel fitte werknemers zijn ook geestelijk gezonde werknemers, zo wist ze uit haar andere werkzaamheden.


Meer Nederland