Shell verliest op 10 december koninklijke titel

Vorsten

15-11-2021 11:46:32

Olie- en gasconcern Shell verliest met de aanstaande verhuizing van zijn hoofdkantoor naar het Verenigd Koninkrijk ook zijn koninklijke titel, Royal Dutch. Topman Ben van Beurden van Shell zegt in een gesprek met het ANP dat het bedrijf door de verplaatsing van het hoofdkantoor geen aanspraak meer maakt op de status. Van Beurden noemt het “bijzonder pijnlijk en betreurenswaardig” om de titel te verliezen.

Shell stelt aandeelhouders tijdens een vergadering op 10 december een naamswijziging voor, waarbij Royal Dutch uit de naam verdwijnt.

Shell kondigde eerder op maandag aan zijn hoofdkantoor naar het Verenigd Koninkrijk te willen verhuizen. Van Beurden benadrukt dat de overstap nauwelijks effect zal hebben op de banen in Nederland, los van de paar werknemers die in het kielzog van Van Beurden en financieel directeur Jessica Uhl naar Londen verhuizen. Shell telt in Nederland zo’n 8500 werknemers.

Het predicaat ‘koninklijk’ is een blijk van respect, waardering en vertrouwen van de koning. Om in aanmerking te komen moeten bedrijven een zeer belangrijke plaats innemen in het vakgebied en van landelijke betekenis zijn.

Meer Nederland