Site plat door stormloop kaartjes Noordeinde

Vorsten

30-06-2016 08:25:00

Door massale belangstelling is het niet mogelijk om kaartjes te kopen voor een bezoek deze zomer aan Paleis Noordeinde of de Koninklijke Stallen in Den Haag. Mensen die naar de verkoopsite gaan krijgen de melding ‘wegens drukte is het bestellen van tickets tijdelijk niet mogelijk.’ Belangstellenden krijgen het advies het donderdagmiddag of vrijdag nogmaals te proberen.

Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) is de website niet uit de lucht, maar is het door een grote piek van aanvragen technisch niet mogelijk een bestelling te plaatsen. “Als de piek voorbij is, herstelt dat zich vanzelf”, aldus een woordvoerder. Het was de bedoeling dat sinds 09.00 uur donderdagochtend tickets konden worden gekocht. Op social media klaagden mensen over ‘vastlopers’ en ‘foutmeldingen’. Anderen melden dat de aankoop wel gelukt is. Ze kunnen dan echter de kaarten niet downloaden. Volgens de RVD krijgen ze de kaarten binnen twee dagen toegemaild.

Het paleis is vanaf 23 juli op vier achtereenvolgende zaterdagen open. Het Koninklijk Staldepartement opent de poorten doordeweeks; vier weken lang van dinsdag tot en met vrijdag vanaf 26 juli. Kaartjes kosten 6 euro. Er zijn 20.000 kaarten beschikbaar. Hoeveel kaarten er nu al verkocht zijn is niet bekend, volgens de RVD.

Vorig jaar waren er ook al problemen bij de kaartverkoop voor een bezoek aan de Oranjezaal in paleis Huis ten Bosch in Den Haag. De eerste kaartjes, 5720 stuks, waren binnen zes minuten gereserveerd. In totaal waren er toen ongeveer 25.000 kaarten beschikbaar. Bij een latere verkoopronde in november waren er kaarten genoeg.

Meer Nederland