Staatsbezoeken Australië en Nieuw-Zeeland

Vorsten

2016-03-12 10:32:00

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben voor het najaar twee staatsbezoeken in de planning staan. Het is bedoeling in de periode 31 oktober – 9 november naar Australië en Nieuw-Zeeland te reizen.

Een officiële aankondiging van de bezoeken volgt pas als alles in kannen en kruiken is en dan nog kan er op het laatste moment iets tussenkomen, zoals onlangs nog gebeurde bij het voorgenomen staatsbezoek van de Spaanse koning Felipe aan koningin Elizabeth. Dat moest worden uitgesteld omdat Felipe vanwege de politieke situatie in eigen land niet op reis kon gaan.

Koningin Beatrix en prins Claus waren in 1988 op staatsbezoek in Australië en vier jaar later bezochten ze Nieuw-Zeeland. Willem-Alexander en Máxima brachten in 2006 een officieel bezoek aan beide landen, die ze ook privé al kenden. Zo werd een deel van de huwelijksreis in Nieuw-Zeeland doorgebracht.

Tegelijkertijd met de staatsbezoeken staan er ook economische missies gepland. Daarvoor kunnen bedrijven zich nu inschrijven. Bij voldoende belangstelling gaat er een missie naar beide landen.


Meer Nederland