Studentenleven gravin Eloise opeens in schijnwerpers

Vorsten

26-08-2020 14:41:53

Gravin Eloise heeft woensdag de keerzijde ervaren van de zelf via sociale media gezochte bekendheid. Volgens de mediawet ‘wie aandacht vraagt, kan aandacht verwachten’ publiceerde Weekend een uitgebreide serie foto’s van de ontspannen rokende Eloise tijdens de eerste dagen van haar nieuwe hotelschoolopleiding in Amsterdam.

‘Eloise geniet van het studentenleven”, meldde het weekblad, dat de oudste dochter van prins Constantijn ook op de voorpagina zette. Eloise (18) had dinsdag zelf heel andere beelden naar buiten gebracht: van haar bureau en computer in haar kamer op de campus, waar ze naar eigen zeggen hard aan het studeren was. ‘Werk, werk, werk’, gaf de studente als commentaar. Ze is zaterdag begonnen in Amsterdam aan de hotelschool The Hague – de opleiding heeft twee vestigingen.

Dat contrasteerde met het beeld van ‘drank, sigaretten en jongens’ dat door Weekend naar buiten is gebracht. Het roken was in elk geval in tegenspraak met een stellige uitspraak van oma prinses Beatrix die in juni in Baarn bij een bezoek aan de speeltuin daar vertelde dat geen van haar kleinkinderen rookte. Eloise, die in korte tijd op Instagram 146.000 volgers heeft gekregen, is in tegenstelling tot haar ouders overigens geen lid van het Koninklijk Huis, maar natuurlijk wel van de koninklijke familie.

De Rijksvoorlichtingsdienst geeft desgevraagd geen commentaar op de publicatie, maar wees er wel op dat de door het Europese hof bepaalde bescherming van de persoonlijke levenssfeer voor iedereen geldt.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.