Succesvolle rentree prins Bernhard op circuit

Vorsten

11-05-2014 10:49:00

MISANO – Op het circuit van Misano heeft prins Bernhard dit weekeinde een succesvolle rentree in de autosport gemaakt. Teamgenoten Ricardo van der Ende en Bernhard eindigden met hun BMW M3 als tweede in de eerste, nachtelijke race van de nieuwe GT4 European Series. Prins Pieter-Christiaan deed ook mee en kwam met teamgenoot Simon Knap als vijfde over de finish.

Aan De Telegraaf vertelde prins Bernhard: ”Qua tempo had ik ervoor kunnen gaan om Manuel Lasagni die sterk kwam aandringen, achter me te houden. Omdat hij niet voor het kampioenschap rijdt, nam ik geen risico. Ik wilde onze eerste overwinning niet op het spel zetten. Dus koos ik ervoor mij niet te laten opjagen en hem voorbij te laten.”

Na de eerste race staat het Racing Team Holland-duo nu bovenaan in het EK-klassement. Pieter-Christiaan staat met Knap op de derde plek.

De prins is de afgelopen maanden behandeld aan non-Hodgkin lymfoom, een zeldzame vorm van lymfklierkanker. Hij doet op 5 juni mee aan Alpe d’HuZes, samen met zijn echtgenote prinses Annette. De prins wil eenmaal naar de top van de Alpe d’Huez fietsen. Annette gaat eenmaal hardlopend de Franse berg op. De inzamelingsactie van prins Bernhard verloopt voorspoedig. Op zijn actiepagina staat dat er al 18.165 euro is gedoneerd voor KWF Kankerbestrijding. Het streefbedrag van de zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven was 5000 euro.

Meer Nederland