Tilburgs Koningsdagconcert op 3 april

Vorsten

2017-03-06 14:11:00

Het Koningsdagconcert vindt dit jaar plaats op 3 april in Theaters Tilburg. Traditiegetrouw wonen koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix het concert bij. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst maandag bekendgemaakt.

Dit jaar worden de koning, koningin en prinses getrakteerd op muziek van strijkersorkest Amsterdam Sinfonietta, het Tim Kliphuis Trio, Tom America, accordeonduo Toeac en pianist Jan Willem Rozenboom. Ook studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg leveren een bijdrage. Choreograaf Ed Wubbe maakte voor hen een choreografie op muziek van Benjamin Britten.

Het Koningsdagconcert vindt altijd plaats in de maand voor Koningsdag. Het initiatief voor het concert werd in 1985 genomen door toenmalig koningin Beatrix en prins Claus. Tot en met 2013 vond het concert plaats op Paleis Noordeinde.

Sinds 2014 wordt het concert georganiseerd in de provincie waar de koninklijke familie Koningsdag viert. Ieder jaar staat een andere combinatie van ensembles en artiesten centraal. Het concert wordt op Koningsdag zelf uitgezonden op NPO 2.


Meer Nederland