Topdag voor Koninklijke Stallen

Vorsten

17-08-2018 15:48:00

De slotdag van de zomeropenstelling van de Koninklijke Stallen in Den Haag was vrijdag meteen ook een topdag. In de middaguren passeerden ruim 1400 bezoekers de poort van het staldepartement naast paleis Noordeinde. Veel mensen hadden op het laatste moment nog kaartjes gekocht om de koninklijke rijtuigen, paarden en auto’s van dichtbij te zien. De Stallen bleven aan het einde van de middag dan ook wat langer geopend dan gebruikelijk.

De Koninklijke Stallen trekken anders dan het paleis, dat zaterdag voor het laatst deze zomer open is, veel gelegenheidsbezoekers. Families met kinderen die een dag tevoren of zelfs op de dag zelf besluiten bij een uitstapje naar Den Haag ook het koninklijk vervoerscentrum te bezichtigen. Bij het paleis is zo’n spontane visite ook niet mogelijk: de kaarten voor de vier open dagen waren meteen uitverkocht.

Voor jeugdige bezoekers van de Stallen was de dit jaar voor het eerst opzette speurtocht een groot succes, zo vertelde een paleismedewerker die alle negen openingsdagen aanwezig was. De vragen over de paarden, koetsen auto’s waren ook niet altijd gemakkelijk en er was ook voor ‘instinkers’ gezorgd.

Veel kinderen verwarden de imposante staatslimousine met de verlengde Audi A8 waarin de koning voor zijn werk wordt gereden. De op het binnenplein geparkeerde en meteen in het oog springende limousine verlaat de garage alleen bij staatsbezoeken, wanneer het koningspaar met buitenlandse gasten in één auto op pad gaat.

Het totale bezoekersaantal deze zomer voor de Stallen was vrijdag toen de laatste bezoekers waren vertrokken, nog niet bekend.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.